امکان نفوذ به گوشی از طریق شبکه های اجتماعی
+ زمان مطالعه: ۳ دقیقهخیلی از دوستان همواره سوال دارند که آیا از طریق شبکه های اجتماعی امکان هک گوشی و سرقت اطلاعات موبایل وجود دارد یا خیر؟
یا آیا ربات های تلگرام امکان هک دارند یا خیر؟ و هزاران سوال در این موضوع!
اما جواب :
ماهیت شبکه های اجتماعی امکان هک از طریق آن را نمی دهد. یعنی صرفا به دلیل عضویت در یک شبکه اجتماعی مانند وایبر، لاین، تلگرام و … هیچ شخصی نمی تواند به گوشی شما نفوذ کند.
ربات ها و کانال ها و گروه های این شبکه ها هم امکان نفوذ را ندارند و در حقیقت به عنوان یک عضو خودکار که یه سری فرامین و پاسخ ها را در خود دارند عضو هستند.
اما در برخی موارد عده ای فرصت طلب با همکاری هم، گروهی را راه اندازی می کنند و در آن با پخش پیام هایی غیرواقع و تایید آن توسط خودشان باعث ترغیب دیگر کاربران به اجرای خواسته های آن پست ها می کنند. به مثال های زیر توجه کنید که شاید هزاران بار در شبکه های اجتماعی با آنها مواجه شده اید:
– عکس های بدون پوشش فلان بازیگر و …
– دانلود آخرین کنسرت فلان خواننده و …
– دانلود نرم افزار هک وای فای و …
– دانلود نرم افزار شارژ رایگان و …
– و …
توجه داشته باشید سیستم عامل اندروید به شکلی طراحی گردیده است که هیچ نرم افزاری بدون اجازه کاربر گوشی نمی تواند هیچ فعالیتی را روی گوشی انجام دهد. بنابراین در زمان نصب هر نرم افزاری، اندروید از شما درخصوص دسترسی های برنامه مورد نظر سوال میکند و تاییدیه می خواهد. برای نمونه وقتی یک نرم افزار شبکه اجتماعی مانند تلگرام را نصب می کنید دسترسی های زیر را به شما اعلام می کند:
– به دفترچه تلفن دسترسی کامل دارد.
– به دوربین و گالری دسترسی کامل دارد.
– به اینترنت دسترسی کامل دارد.
– به مدیریت فایل دسترسی کامل دارد.
– به ایمیل های گوشی دسترسی خواندن دارد.
– امکان خواندن وضعیت گوشی را دارد.
– و ….
پس وقتی نرم افزاری مانند تلگرام را نصب میکنید رسما به نرم افزار اجازه می دهید تا اطلاعات شما را در دست داشته باشد. خود نرم افزارهای شبکه های اجتماعی امن هستند ولی اگر سورس نرم افزار را به جز از طرق قانونی و رسمی که شامل وب سایت رسمی نرم افزار و فروشگاه گوگل پلی استور هست تهیه کنید عملا امکان دستکاری نرم افزار وجود خواهد داشت و هکرها می توانند با تغییرات کوچکی در برنامه دسترسی های فوق را برای خود بگیرند.
حال برگردیم به بحث اطلاعات موجود در شبکه های اجتماعی که ذکر کردیم مانند لینک ها و نرم افزارهای وسوسه کننده. توجه داشته باشید که در مقوله هک، هکر یا نفوذگر سه راه عمومی برای دسترسی گرفتن از گوشی شما دارد:
– هک از طریق باگ های سیستم عامل اندروید و یا نرم افزارهای دیگر
– دسترسی گرفتن از کاربر گوشی
– هک از طریق بک دور یا تروجان
در روش اول از باگ های موجود در سیستم عامل استفاده می کند. این روش معمولا خیلی سریع از کار می افتد چون توسعه دهندگان به محض شناسایی باگ، آن را با به روز رسانی بعدی فیکس و رفع می کنند. ولی باگ موجود در نرم افزارها معمولا ماندگار و خطرناک هستند.
در روش دوم از طریق همان تبلیغات های و لینک های موجود در شبکه های اجتماعی اتفاق می افتد. در حقیقت آن لینک ها اجازه نامه دسترسی هکر به گوشی شما هستند.
در روش سوم با تبلیغ نرم افزارهای وسوسه انگیز مانند:
– نرم افزار هک وایرلس
– نرم افزار هک شده واتس آپ
– نرم افزار شارژ رایگان
– و….
هکرها کاربران را ترغیب و وسوسه به نصب یک نرم افزار می کنند. توجه داشته باشید که با نصب آن نرم افزار، هکرها کل گوشی شما را در اختیار می گیرند.
– هکر می توانند بدون اینکه شما متوجه شوید از دوربین گوشی شما عکس یا فیلم بگیرند.
– هکر می تواند از میکروفون شما صدای شما را بشنود.
– هکر می تواند کلیه اطلاعات شما را از طریق اینترنت کپی کند.
– هکر می تواند پیام های شما را بخواند.
– هکر می تواند برای خود دسترسی برای شبکه های اجتماعی شما پیدا کند.
– و….
همانطور که می بینید فعالیت در شبکه های مجازی بدون آگاهی از مقوله ها امنیتی بسایر خطرناک می باشد.
دیدگاه خود را بنویسید