این فیلترشکن ها اطلاعات و موقعیت کاربران رو فاش می‌کند

+ زمان مطالعه: 2 دقیقه

گروهی از محققان و پژوهشگران امنیتی دریافته‌اند که سه فیلترشکن یا وی‌پی‌ان معروف اطلاعات کاربران و موقعیت آنها را در صورت لزوم، افشا می‌کنند.
یکی از راه‌هایی که کاربران برای دور زدن فیلترینگ و مسدودسازی برخی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها در جهان می‌دانند، استفاده از فیلترشکن یا VPNهایی است که در فروشگاه‌های اینترنتی و آنلاین همچون پلی‌استور گوگل و اپ‌استور اپل وجود دارند (با فیلترشکن هایی که در مارکت های رسمی منتشر نمی‌شوند و طبعا خطرناک هستند کاری نداریم). این فیلترشکن‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا بدون اینکه مشخص شود از چه کشوری به اینترنت وصل می شوند، به وب‌سایت، اپلیکیشن و پیام‌رسان مورد نظر خود دسترسی یابند و از اطلاعات آن استفاده کنند.
بعضی از کشورها از جمله چین قوانین سختگیرانه‌ای برای شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های مختلف وضع کرده و به همین خاطر هم بسیاری از اپلیکیشن‌های معروف جهانی در این کشور مسدود و فیلتر هستند. البته به این معنا نیست که کسی در چین به آنها دسترسی ندارد، زیرا فیلترشکن و وی‌پی‌ان‌هایی توسعه و ارائه داده شده است که امکان وب‌گردی ناشناس را به کاربران اینگونه کشورها می‌دهد. اما به نظر می‌رسد نگرانی‌هایی مبنی‌ بر امنیت ضعیف و افشای اطلاعات محرمانه کاربران توسط این فیلترشکن ها وجود دارد.
طی سالهای اخیر، گروهی از محققان و پژوهشگران موسسه امنیتی VPN Mentor دریافته و اعلام کردند که سه فیلترشکن و وی‌پی‌ان معروف در جهان که میلیون‌ها کاربر از آنها استفاده می‌کنند، دچار ضعف‌های امنیتی هستند که اطلاعات کاربران از جمله مکان و موقعیت جغرافیایی اتصال به اینترنت، اطلاعات ذخیره‌شده در دستگاه الکترونیکی متصل و نتایج جست‌وجوهای آنها قابل دسترسی و ردیابی هستند. این مساله به عقیده کارشناسان امنیتی، نگرانی‌های جدی درباره استفاده از فیلترشکن‌ها ایجاد می‌کند، زیرا کاربران با گوش سپردن به  شعارهای این دسته از اپلیکیشن‌ها، با خیالی آسوده وب‌گردی کرده و بر این باور بوده‌اند که قابل ردیابی نیستند.
پائولوس ییبلو، یکی از محققان امنیتی و هکرهای سفید فعال در شرکت VPN Mentor، در این باره گفته است: سه وی‌پی‌ان شناسایی شده‌اند که آنچنان که به کاربرانشان قول می‌دادند، امن نبوده و در مواقعی نیز با پلیس فدرال آمریکا (FBI‌) همکاری‌هایی داشته‌اند تا برای مثال، مجرمان سایبری موردنظر را در ماساچوست آمریکا شناسایی و دستگیر کنند. این فیلترشکن‌ها، PureVPN و ZenMate و HotSpot Shield هستند.
طی سالهای گذشته با آزمایش‌های مختلفی که این محققان روی فیلترشکن‌های متعدد انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که هر سه فیلترشکن و وی‌پی‌ان نام برده‌شده، اطلاعات و IP آدرس‌های کاربرانشان را افشا می‌کنند و در صورت لزوم، به قول‌های خود مبنی‌بر حفظ اطلاعات و عدم ردیابی آنها عمل نمی‌کنند و ممکن است با دولت‌ها و نهادهای امنیتی همکاری کنند. آنها خاطر نشان کردند که در میان این سه فیلترشکن، وضعیت امنیتی ZenMate نسبتا بهتر است.

Hola VPN  و VPN Secure و Super VPN و Pure VPN و Ivacy VPN و Hma VPN و Psiphon هم در لیست فیلترشکن های نا امن و جاسوسی هستند.

شایان ذکر است در این مطلب فقط به سه مورد از پراستفاده ترین فیلترشکن هایی که معروفیت بیشتری دارند اشاره کردیم و مطمئنا تعداد فیلترشکن های ناامن زیاد است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.